SPA dla auta

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • chimba
    Classic
    • 2010
    • 13

SPA dla auta

michalrh, tak jak wspomniałem miałem kontrolę nawet i nie oznakowana vectra mnie cykneła(jak większość wie tacy są najgorsi chodzi mi o to że na wszystko patrzą) ale nie wspomnieli mi nawet nic o światłach że hid-y w takich lampach są nielegalne...a sprawdzali wszystko od świateł przednich po graty w bagażniku(apteczka,gaśnica,trójkąt itd) sebu, zrozumiałem cię bardzo dobrze dzięki za podsunięcie pomysłu nad kablami już sam myślałem tylko najpierw muszę chyba sam dojść do tego i tak chyba zrobię które za co odpowiadają...że mijania=H3 xenon drogowe=H4 mijania+drogowe,ewentualnie jak tam ktoś wspomniał wyżej zepsuje lampę ale jeźdze tak już od czerwca i nic nie zauważyłem żeby pod jakimś względem lampa się nagrzewała czy coś chyba że tak będzie zacznę słuchać starszych :P :P ...bez przesady cały czas na drogowych nie jeźdzę gdyż xenon spokojnie oświetla drogę a drogowe tylko zapalam na drogach z dużymi ubytkami czyli dołki i w lasach..michalrh, widocznie w twoim rejonie są "upierdliwi" policjanci mój znajomy w mazdzie 323F ma dokładnie ten sam zestaw HID-ów na mijania i jeździ z tym już dobry rok,co prawda ma regulacje na soczewce ale myśle że na to policja zwróciła by najmniejszą uwagę...Pozdrawiam
  • krzg
    Drive
    • 2009
    • 80

SPA dla auta

Wczoraj oddałem moją Octavię (jako że Dzień Kobiet) do SPA, bo strasznie już była zaniedbana a ponieważ otworzyła się niedawno w Katowicach nowa myjnia to zaryzykowałem.
    Musze powiedzieć, że chociaż obiekt z zewnątrz nie budzi zaufania to muszę przyznać, że na robocie się znają. Zrobili Octavii taki makijaż, że żal było wyjeżdżać żeby nie zniszczyć. Nie będzie zbytnią przesadą jeśli napiszę, że auto wygląda lepiej niż wtedy, gdy odbierałem nowe z salonu 4 lata temu. Generalnie robią wszystko: od mycia zewn. poprzez środek, ozonowanie, usuwanie wgniotków, polerowanie lakieru itp. Są elastyczni jeśli chodzi o ceny.
    Jeśli ktoś byłby zainteresowany to link do ich strony: www.detailking.pl

Komentarz

• lu5asz
      RS
      • 2011
      • 2006
      • Octavia II combi (1Z5)
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Kolego,moze jakies foty by sie przydaly
      Jaka opcje wybrales?
      Ja znam na Slasku tylko jedne studio autodetailingu,gdzie ludzie znaja sie na rzeczy.Moze detailking bedzie jakas alternatywa?!
      Kondziu

OCP

Komentarz

• krzg
        Drive
        • 2009
        • 80

Fotki najwcześniej w poniedziałek.
        Ja brałem mycie zew. + woskowanie, czyszczenie generalne wnętrza (dywaniki, podłoga, fotele, plastiki), ozonowanie.

Komentarz

• Roballo
          Ambiente
          • 2011
          • 124

Krzg, a jaka cena za ten luksus ???
          Pozdrawiam Roballo

Komentarz

• gomar
            Rider
            • 2012
            • 480

lu5asz, jaki znasz? Bo powoli szukam dla siebie dobrych magików od renowacji lakieru...
            SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• damian1975
              RS
              • 2012
              • 4107
              • Superb III (3V3)
              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

gomar, http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...43287494,d.Yms

TAXI 2153 KATOWICE CHYBIE

Komentarz

• Big
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 6389

Zamieszczone przez krzg
                Ja brałem mycie zew. + woskowanie, czyszczenie generalne wnętrza (dywaniki, podłoga, fotele, plastiki)
                ile czasu trwał ten zabieg ? Jakimi kosmetykami został wykonany? Czy lakier przed położeniem wosku został do tego odpowiednio przygotowany?
                Czarny Elegance

Komentarz

• krzg
                  Drive
                  • 2009
                  • 80

Zamieszczone przez Roballo
                  Krzg, a jaka cena za ten luksus ???
                  Cenę generalnie można negocjować, właściciel jest bardzo elastyczny. Ja umówiłem sie na 90pln.

Zamieszczone przez Big
                  ile czasu trwał ten zabieg ?
                  Ja oddałem auto o 10 i odebrałem o 16, trochę to trwa niestety.

Zamieszczone przez Big
                  Jakimi kosmetykami został wykonany? Czy lakier przed położeniem wosku został do tego odpowiednio przygotowany?
                  Mają swoje kosmetyki, nie pytałem jakie. Zaufałem im i nie żałuję. Nie jestem specalistą od detailingu więc cokolwiek by powiedzieli musiałbym przyjąć za pewnik.

Komentarz

• abstinent
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4842
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

czyli obstawiam nic konkretnego :lol:

Komentarz

• Big
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 6389

Zamieszczone przez krzg
                      a oddałem auto o 10 i odebrałem o 16, trochę to trwa niestety.
                      :lol tak myślałem. Sorry za uśmiech, ale profesjonalnie przeprowadzony detailing to ... 2 dni ciężkiej pracy !!! To tak a" propos tego, że "na robocie się znają".Żeby przez raptem 6 godzin umyc auto, oczyscic lakier (tego pewnie nawet nie zrobili), położyć podkład pod wosk (tego tez pewnie nie rozbili) i zabezpieczyć efekt woskiem ( spłynie ci on bardzo szybko, bo lakier pewnie nie jest pod niego przygotowany) i obskoczyć jeszcze wnętrze, to trzeba nieźle po łebkach jechać.
                      Zamieszczone przez abstinent
                      czyli obstawiam nic konkretnego
                      Niestety, ja także. Usługa, jak w zwykłej myjni samochodowej.
                      Czarny Elegance

Komentarz

• Big
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 6389

Zamieszczone przez krzg
                        Ja umówiłem sie na 90pln.
                        Za te pieniądze mogłeś otrzymać zwykła usługę mycia auta i odkurzenia jego jego wnętrza, oraz przelecenia plastików plakiem, nic ponad to. Czyli to co oferuje każda jedna myjnia samochodowa. Także, to "SPA dla auta", to określenie trochę na wyrost.
                        Czarny Elegance

Komentarz

• lu5asz
                          RS
                          • 2011
                          • 2006
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Uuuu,myslalem,że to cos wspolnego z detailingiem bedzie mialo,a to zwykła myjnia jest.
                          I drogo mają,w Zabrzu jest myjnia gdzie za 50zł. tak wypucuja autko,ze az milo patrzec.
                          Kondziu

OCP

Komentarz

• Voytaz_Fabia
                            Ambiente
                            • 2013
                            • 131

lu5asz, podaj namiary na tą w Zabrzu jeśli masz sprawdzoną i faktycznie jest dobrze i stosunkowo tanio
                            Mniejsza siostra:
                            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66377

Czyszczenie tapicerki w domu klienta | Ozonowanie pomieszczeń - Śląsk!
                            Rabat na hasło OCP

Komentarz

• witachu
                              L&K
                              • 2011
                              • 1319

nie dołujcie kolegi, niektórzy nie przywiazuja wagi do takich szczegółów. najważniejsze ze jemu się podoba. z czasem nabierze wiedzy to inaczej podejdzie do tematu. wiadomo ze dobrze zrobiona robota, musi trwac, i kosztować
                              OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance

Auto Detailing: Dream Car Studio
                              (znajdź również na fb)

Komentarz

Pracuję...